Platform

Veel (middel)grote bedrijven verzorgen het intranet op een eigen server, zodat deze lokaal in het pand te raadplegen is. Naast de voordelen (minder beveiliging nodig) betekent dit wel dat alle kennis letterlijk in huis aanwezig moet zijn. Metaphorum levert een intranet dat wereldwijd raadpleegbaar is, zodat werknemers, studenten, verenigingsleden, cliënten en eventueel andere mensen overal deel kunnen nemen aan het informatie-proces. En wij hebben -op afstand- de kennis in huis voor het onderhoud.

De intranet servers draaien op één van de belangrijkste internet-knooppunten voor Nederland: AMS1. Hierdoor is voor heel Nederland een zeer vlotte verbinding mogelijk. De intranet platformen werken als besloten websites, en kennen diverse gradaties van beveiliging. Inloggen kan zowel met wachtwoord, 2FA als met SMS-verificatie, en binnen de beveiligde zone zijn ook weer gradaties aan te brengen door beveiliging op content, categorie, persoon of groep personen. Hiermee kiest u niet alleen efficiënte beveiliging, maar nog belangrijker: simpel en praktisch inregelbaar voorkomt fouten in de beveiliging.

Content

De (besloten) pagina's worden voorzien van de content die u graag op intranet ziet. Dat kan een handboek kwaliteit zijn, een ruimte waar een projectgroep op afstand samen aan iets werkt of bijvoorbeeld een HRM portal. De inrichting laten we aan u over. Maar indien gewenst kan ons moederbedrijf Talentum assisteren bij het opzetten van kwaliteitssystemen.

De content kan op veel manieren gekanaliseerd worden. Het is mogelijk met een aantal content-creators te werken, welke het intranet voorzien van pagina's, nieuwsfeeds, bestanden en diverse andere vormen van multimedia. Daar kan -indien gewenst- op gereageerd worden of een discussie toegevoegd. Ook hier geldt weer dat alles af te schermen is voor een gedeelte van de leden.

Pagebuilder of teksteditor

Het liefst willen we zo simpel mogelijk content creëren die er zeer gelikt uit ziet. Op de meeste plaatsen op het intranet kan gekozen worden voor zowel een simpele teksteditor (denk aan het online tikken van een emailtje), of een pagebuilder: een blokkendoos met voorgedefinieerde web-modules die met het instellen van parameters en het toevoegen van tekst of plaatjes verder aangekleed worden. Daarbij wordt automatisch de responsiviteit in de gaten gehouden, zodat het zowel op breedbeeldmonitoren als op telefoons toonbaar is.

Het Meta-CMS -welke de basis vormt voor uw intranet- ondersteunt het gebruik van subdomeinen. Indien uw website draait op www.mijndomein.nl, dan kan uw intranet bijvoorbeeld op intranet.mijndomein.nl gehost worden. Het aantal subdomeinen is grenzeloos, dus een clientenportaal.mijndomein.nl of een afdeling1.mijndomein.nl zijn geen probleem. Hiervoor is slechts één Meta-CMS actief, en wordt ook één gebruikerstabel bijgehouden. Dat scheelt een hoop inlogwerk, en alle mutaties worden gelijk op alle subsites doorgevoerd. Vanzelfsprekend bepaalt u zelf wie u toegang geeft tot welk subdomein.

Het Meta-CMS is ontwikkeld door Metaphorum. Daardoor ontstaat er geen afhankelijkheid van derden, en zijn veel maatwerk wensen telkens snel te realiseren. Ook is er geen risico op "verrassingen", zoals ongewenste updates van derden. Daarnaast staan wij dicht bij onze gebruikers, en gebruiken hun feedback voor het klantvriendelijker maken van onze producten.

Zet vrijblijvend de eerste stap!

  Verplicht tot niets!
  Kan via video verbinding, maar zelf rondkijken met een eigen account is ook mogelijk.
  Mogelijkheid tot gepersonaliseerde demonstratie (demoruimte naar uw wensen ingericht tegen een kleine vergoeding)
  Mogelijkheid om met meerdere gebruikers te testen.